Reflektion genom filmer

I min arbetsvardag så blir det lätt så att jag lägger utbildningen lite grann åt sidan. Speciellt när det får gå ett tag mellan varven då vi ses. Den finns där i bakhuvudet och jag får mestadels bara positiva känsloupplevelser när jag tänker på allt jag får ta del av. Kunskap. Nya bekantskaper. Självinsikt. Självutveckling. Och mycket mycket mer. Kanske är det så att det är extra svårt för mig att praktiskt arbeta med mina nya insikter och kunskaper eftersom jag dels inte är en chef eller ledare idag men kanske ännu mer för att jag saknar en arbetsgrupp. Jag arbetar helt själv med de uppgifter jag har och tillhör inte ett arbetslag.

Nu har jag i alla fall försökt gå tillbaka för att hjälpa mig själv att reflektera lite djupare på det jag lärt mig. Ett tips till andra kanske. Jag kollar igenom filmerna från Utbildningsområde A och B mellan varven när jag får lite tid över. Ni minns kanske Repetera, Referera, Recensera, Reflektera. Att kolla igenom filmerna är en bra repetition och leder vidare till övriga steg lite lättare. Ser nu fram emot skuggningen. Ska försöka ha med mig mina uppfräschade kunskaper då som leder till ännu mer reflektion.

/Cecilia Karlsson Vimmerby